## Proposed Programme for Orientation Session for New Members of the Committee of Permanent Representatives

## Tuesday 7 November 2017, 9:00 am to 1:30 pm, Conference Room 4

TIME	AGENDA
9.00 am – 9.10 am	Introductions and welcome remarks
(10 min)	
9.10 am – 9.15 am	Video on UN Environment Programme Mandate
(5 min)	
9.15 am – 9.25 am	Introduction to UN Environment Programme: History, structure and place in the
(10 min)	UN System
9.25 am – 9.35 am	The work of the Governing Bodies of UN Environment
(10 min)	
9.35 am – 9.45 am	The working methods of the Committee
(10 min)	
9.45 am – 10.00 am	Understanding the Essence of UN Environment: The Medium Term Strategy,
(15 min)	Programme of Work and Budget
10.00 am – 10.40 am	Brief introduction to the work of Divisions
(40 min)	- Regional Office for Africa (10 min)
	- Science Division (10 min)
	- Law Division (10 min)
	- Ecosystems Division (10 min)
10.40 am – 11.20 am	COFFEE BREAK
(40 min)	
11.20 am – 12.00 pm	Brief introduction to the work of Divisions
(40 min)	- Economy Division (10 min)
	- Communications Division (10 min)
	- Policy and Programme Division (10 min)
	- Corporate Services Division (10 min)
12.00 pm – 12.20 pm (20 min)	QUESTIONS AND ANSWERS
12.20 pm – 12.30 pm	Civil Society engagement
(10 min)	
12.30 pm – 12.40 pm	Private Sector engagement
(10 min)	
12.40 pm – 1.10 pm	Briefing by the Division of Conference Services, UN Office at Nairobi
(30 min)	- Briefing on the Department for General Assembly and Conference
	Management (DGACM)
	- Briefing on logistical arrangements of the UN Environment Assembly
1.10 pm – 1.25 pm	QUESTIONS AND ANSWERS
(15 min)	
1.25 pm	CLOSING
<u>'</u>	